Sortida al teatre “La novena de Beethoven”

Dates i horaris
5 de maig de 2024
18.00 h
Tipus
Presencial
Lloc
Factoria Cultural de Terrassa
Rambla d’Ègara, 340
08221
TERRASSA
Proposada per
Comissió de Cultura i Oci

Programa

El diumenge 5 de maig de 2024, a les 18.00 h, al Teatre La Factoria Cultural de Terrassa, anirem a veure el concert "La novena de Beethoven" de la Franz Schubert Filharmonia, amb la participació de Jone Martínez (soprano), Tànit Bono (mezzosoprano), Eamonn Mulhall (tenor), Carles Pachón (baríton) i el Cor Madrigal, amb la direcció de Tomàs Grau.

 

La veu de la humanitat

 

El 7 de maig de 1824 es va estrenar a Viena la Novena de Beethoven. Des d’aleshores, i ja fa 200 anys, l’obra mai no ha deixat d’interpretar-se i encara ara en continua sorprenent i meravellant. Fins i tot un fragment de l’anomenat “Himne de l’alegria” —la part final de la simfonia—, ha estat adoptat per la Unió Europea com a himne comunitari.

 

Però la Novena és molt més que aquesta melodia sobre un text de Friedrich Schiller que predica la germandat entre els homes: la Novena és un monument musical des del primer compàs, una obra impressionant que ens fa creure en la pau entre els pobles i en l’esperança que podem ser molt millors. Aquestes idees, que Beethoven defensava cegament, s’expressen amb una música intensa, expressiva i tècnicament perfecta. El Cor Madrigal serà l’encarregat de posar la veu en aquesta celebració del bicentenari de l’obra.

 

Celebrarem junts el 200 aniversari d’aquesta obra que, a cada escolta, ens encoratja a cultivar l’esperit fraternal de la humanitat.

 

Observacions

Les localitats van a càrrec dels interessats que podran adquirir-les prèviament a la taquilla del teatre o per internet a l'adreça: https://lafactcultural.koobin.cat/index.php?action=PU_evento&Ev_id=2320.