I Fòrum: Les Instal·lacions i la Seguretat Industrial

Inscripcions
Inscripció tancada
Dates i horaris
14 de juny de 2021
De 9.15 a 13.30 h.
Tipus
Videoconferència
Durada
5 hores
Lloc
En línia
EBCN TV

Organitzat per

Organitzat pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) amb la col·laboració de l'Associació d'Organismes de Control de Catalunya (ASOCAT). 

Objectius

ENGINYERS BCN dedica els anys 2020 i 2021 a l'Any de la Seguretat Industrial. La majoria dels nostres professionals col·legiats treballen en àmbits de la seguretat industrial: elaborant disposicions normatives, inspeccionant, projectant i dissenyant, instal·lant, mantenint, homologant, certificant, auditant, analitzant i preveient riscos, així com formant i sensibilitzant sobre la importància de la seguretat industrial. 

 

 

L'objectiu principal és difondre, debatre i analitzar, dins el marc de la seguretat industrial de les instal·lacions, els avenços realitzats en els últims anys, presents i futurs, amb l'aplicació de les noves tecnologies i canvis normatius, així com la integració en l'operatiu del dia a dia dels processos industrials i el concepte de seguretat, tant per a les persones i els béns com per al medi ambient. 

 

 

La seguretat industrial no és un procés auxiliar del procés productiu. És un procés principal que ha d'estar integrat en tota la cadena productiva. És bàsic que les empreses tinguin una política i un projecte empresarials que englobin la seguretat industrial dins dels sistemes de gestió dels processos, amb una correcta prevenció, per evitar en tot moment els riscos industrials. 

 

 

L'R+D+I de les empreses té un paper fonamental en aquest objectiu, i per això us convidem a sumar-s'hi perquè hi aportin les novetats en tecnologia, solucions, procediments, eficàcia i eficiència, eines i materials, manteniment, projecte, formació, coneixements, experiències i sensibilització que contribueixin a la integració de la seguretat en totes les activitats industrials. 

 

 

Els projectistes d'instal·lacions han de ser la garantia de la seguretat industrial. En aquest Fòrum tindrem l'oportunitat de conèixer i compartir els punts de vista dels diferents actors (Administració, entitats col·laboradores, projectistes, instal·ladors, mantenidors, etc.) davant el repte d'obtenir més garanties de seguretat en les instal·lacions, amb una visió coordinada de l'execució i el seu manteniment. 

Programa

En el marc de l'Any de la Seguretat Industrial, ENGINYERS BCN presenta el I Fòrum: Les Instal·lacions i la Seguretat Industrial, amb el següent programa: 

 

08.45-9.15 h. Acreditació dels assistents. 

 

9.15 h. Presentació a càrrec de Natàlia Mas, Directora General d'Indústria i Miquel Darnés, Degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. 

 

9.30-10.30 h. Taula rodona.

 

Moderació a càrrec de Jordi Cañas, Coordinador de l'Any de la Seguretat Industrial. 

 

Amb la participació de:

Florenci Hernández, Subdirector General de Seguretat Industrial

Jaume Bladé, President d'Asocat

 

10.30-11.30 h. Taula Rodona

Moderació a càrrec de Lluís Obiols, President de la Comissió Tècnica de l'Enginyeria d'ENGINYERS BCN

 

Amb la participació de:

David Pedrerol, Director executiu d’INDUS i Tresorer d’ACI

Raul Rodríguez, Director General de FEGICAT

Francisco Martínez, Responsable de la Comissió de Seguretat de l'ACFM

 

11.30-13.30 h. Ponències de diverses empreses que aportaran solucions tecnològiques vinculades a la seguretat directa en instal·lacions i altres en pal·liar els efectes nocious mediambientals derivats d'accidents a les instal·lacions. 

 

-La correcta protecció dels bens i de les persones. S'explicarà els diferents tipus de protecció depenent de les càrregues, a càrrec de Joan Auleda, Responsable de producte de Protecció de Circutor. 

-Protecció contra el Foc d'elements singulars en l'àmbit de la seguretat industrial. Reacció i resistència al foc, a càrrec de Llorenç Domingo, Gerent d'Ignifugacions Ignitor. 

-Solucions avançades per a la seguretat elèctrica, a càrrec de Jaume Rubio, Offer Manager – Baixa Tensió Potència de Schneider Electric. 

-Innovació i disseny en Grups Contra Incendis EBARA a càrrec d'Ana Diez, Responsable de Prescripció d'Ebara Pumps Iberia. 

 

13.30 h. Cloenda del Fòrum. 

 

 

Observacions

Aquest Fòrum es realitzarà en directe a les 9.15 h. La durada serà de cinc hores. 

 

S'informarà per correu electrònic de la metodologia a utilitzar i enllaç corresponent per a realitzar la connexió. 

 

Abans de l’inici de l’activitat, si teniu qualsevol incidència de connexió podeu contactar amb els nostres tècnics i us podran atendre. Truca al 934961420 o envia un correu a incidencia.tic@ebcn.cat.