El repte tecnològic de la missió LISA Pathfinder i la detecció d’ones gravitacionals

Inscripcions
Inscripció tancada
Dates i horaris
19 de maig de 2022
De 18.30 a 20 h.
Tipus
Presencial i videoconferència
Durada
1,5 hores lectives
Lloc
Aula 1, 3a planta del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA
Proposada per
Comissió de Qualitat i Innovació
EBCN TV

Programa

LISA Pathfinder ha estat una missió de demostració tecnològica de l'Agència Espacial Europea (ESA) per a la detecció d'ones gravitacionals a l'espai, el que serà el futur observatori d'ones gravitacionals LISA (Laser Interferometer Space Antenna), que es llençarà cap al 2034.

 

LISA Pathfinder es va llançar el 3 de desembre de 2015 i va començar les operacions el març del 2016 fins al juny de 2017. Per tant, va coincidir en el temps amb les primeres deteccions d'ones gravitacionals des del terra (observatoris LIGO i Virgo), que va donar lloc a l’obtenció del premi Nobel de física del 2017. 

 

La missió LISA Pathfinder ha estat un èxit i a conseqüència d'això, l'ESA ha aprovat la missió LISA, que es troba actualment a la fase B1. L'Institut de Ciències de l'Espai (ICE, CSIC i IEEC) ha liderat la contribució espanyola a la missió LISA Pathfinder i actualment lidera la contribució espanyola a LISA, involucrant a la indústria local.

 

En aquesta xerrada es descriurà la missió LISA Pathfinder, els seus resultats i les implicacions per la missió LISA i la seva ciència revolucionaria.

Impartit per

Carlos F. Sopuerta, Institut de Ciències de l'Espai (ICE, CSIC i IEEC)

Observacions

Per a l'assistència a aquesta conferència, els col·legiats teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

 

- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

 

 
En el cas de seguir l'activitat per videoconferència, abans de l’inici de l’activitat, si teniu qualsevol incidència de connexió podeu contactar amb els nostres tècnics i us podran atendre. Truca al 934961420 o envia un correu a incidencia.tic@ebcn.cat.

 

Si no podeu assistir us agrairem que anul·leu la vostra inscripció a partir d’aquest enllaç o ho comuniqueu al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat de les conferències programades. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar la conferència si considera insuficient el nombre d’inscrits.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.