Case Study: Recàrrega de cotxes elèctrics en pàrquings comunitaris i en cases unifamiliars

Inscripcions
Inscripció tancada
Dates i horaris
4 de novembre de 2021
De 18.30 a 20.30 h.
Tipus
Presencial i videostreaming
Durada
2 hores
Lloc
Sala d'actes del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA
EBCN TV

Organitzat per

Comissió Tècnica de l'Enginyeria, Comissió d'Energia, Comissió de Medi Ambient i Seguretat, Comissió de Qualitat i Innovació amb la col·laboració de l'Institut Català d'Energia (ICAEN)

Objectius

El Col·legi ofereix aquest any un nou format d'activitat, anomenat CASE STUDY, amb la voluntat de detectar o preveure els reptes més imminents i aportar-ne de forma focalitzada, pràctica, didàctica i participativa, les millors solucions tecnològiques i científiques mitjançant l'anàlisi DESCRIPTIU, EXPLICATIU I EXPLORATORI de casos concrets. 

Programa

En aquest Case Study, es plantejaran 4 punts de vista:

 

-Punt de vista de l'Administració:  

Experiència del MOVES 1 i MOVES 2 i oportunitat del programa MOVES 3 per electrificar aparcaments i instal·lar punts de recàrrega vinculats.

Recomanacions de l’ICAEN per a les instal·lacions de punts de recàrrega

 

-Punt de vista tècnic:

S'informarà dels passos bàsics i necessaris per a implantar una infraestructura de punts de recàrrega de vehicle elèctric en aparcaments comunitaris; des de la part legal i de tramitació fins a algunes indicacions a tenir en compte per a la correcta execució de les instal·lacions:

 

  • Què he de fer per instal·lar un punt de recàrrega?
  • Qui em pot ajudar?
  • Quines opcions hi ha i quins beneficis aporta cadascuna?
  • Quins terminis i costos comporten?

 

-Punt de vista industrial: 

S'informarà de les solucions desenvolupades a Circontrol pel Promotor d’Habitatges i l’Administrador de finques per l'explotació d'infraestructures de recàrrega troncals a Comunitats de Propietaris.

Que s’ha de preveure als Habitatges del Futur per incorporar infraestructures de recàrrega com un capítol addicional del projecte executiu i de cara a assolir els objectius d’introducció de V.E. l’any 2030.

 

-Punt de vista de fabricants de quadres elèctrics i experts en infraestructures de recàrrega de vehicle elèctric: 

Es plantejarà les problemàtiques més importants de les instal·lacions dels punts de recàrrega en situacions reals d’acord amb la normativa vigent (REBT, Normes de companyia, etc.). Són exemple d’això l’assoliment de la gestió més eficient de les comunicacions de les mesures i comptatges entre els dispositius de la instal·lació. Una altra de les qüestions que es tractarà fa referència a com atendre la gestió dels harmònics generats pels propis vehicles elèctrics durant la seva recàrrega. 

Impartit per

Lluís Morer, Cap d’Àrea d’eficiència energètica. Institut Català d’Energia (ICAEN)

 

José Rodríguez, Tècnic en electricitat. Expert en fabricació de quadres elèctrics. Tècnic del Departament de recàrrega del vehicle elèctric a AGAD BARCELONA. Secretari de la Junta Directiva d’AEMIFESA-Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme. Membre de la Comissió Elèctrica de FEGICAT. Formador en el Curs per a instal·ladors sobre la recàrrega del vehicle elèctric a través de FEGICAT i d’ICAEN. Curs que s’imparteix a diversos Gremis d’Instal·ladors de Catalunya.

 

Xavier Palacios, CTEO (Chief Technology & Energy Officer) a EBE Group. Enginyer Municipal a l’Ajuntament de Sant Pol de Mar. Secretari de la Association of Energy Engineers (AEE) chapter spain. Membre del Comitè de l’Esquema d’Expert en Auditories Energètiques del Servei de Certificació Professional del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

 

Alejandro Valdovinos, AC Chargers Business Unit Director a Circontrol 

 

 

Moderació a càrrec de Ricard Nogués, Vicedegà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. 

Observacions

Per a l'assistència a aquesta conferència, els col·legiats teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

 

- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

 

 
En el cas de seguir l'activitat per videostreaming, abans de l’inici de l’activitat, si teniu qualsevol incidència de connexió podeu contactar amb els nostres tècnics i us podran atendre. Truca al 934961420 o envia un correu a incidencia.tic@ebcn.cat.

Si no podeu assistir us agrairem que anul·leu la vostra inscripció a partir d’aquest enllaç o ho comuniqueu al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat de les conferències programades. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar la conferència si considera insuficient el nombre d’inscrits.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.