Any de l’Enginyeria al sector sanitari. Equipaments mèdics.

Inscripcions
Inscripció tancada
Dates i horaris
13 de juny de 2022
De 9 a 12 h.
Tipus
Videostreaming
Durada
3 hores
Lloc
Sala d'actes del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA
EBCN TV

Objectius

ENGINYERS BCN dedica aquest any 2022 a l'Any de l'Enginyeria al sector sanitari, amb l'estreta relació organitzativa d'altres institucions representatives de la sanitat i amb l'objectiu de recollir i analitzar el conjunt de tècniques més innovadores que l'enginyeria pot aportar per garantir el compliment legal, preservar el seu estat en condicions òptimes d'ús, reparar quan sigui necessari i possible; i, en general, dotar d'eines de treball al sector sanitari per millorar les instal·lacions i els equipaments. 

 

L'objectiu és interactuar entre els diferents agents implicats en el sector dels centres sanitaris per exposar i debatre les necessitats, tendències, reptes i oportunitats més imminents en què l'enginyer pot intervenir i les perspectives i novetats que ja s'hi estan aportant. L'experiència de la COVID-19 ens ha fet veure que la construcció dels nous centres sanitaris ha de  contemplar espais més diàfans i el màxim polivalents possibles. Catalunya té més de 7.500 empreses al sector de l'enginyeria que han estat vitals a la intensa lluita contra la COVID-19. 

 

En resum, argumentar les capacitats dels nostres enginyers de forma que accelerin l'especialització i aportació de millores tecnològiques al sector sanitari, que permetin una ràpida transformació i adaptació, davant futures pandèmies o noves malalties emergents. 

Programa

En el marc de l'Any de l'Enginyeria al sector sanitari, ENGINYERS BCN presenta el primer tema troncal, des de la perspectiva d'equipaments mèdics, amb el següent programa:

 

9- 9.20 h. Inaguració i presentació a càrrec de Miquel Darnés, Degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN)


9.20-10.20 h. Taula rodona d'anàlisi a càrrec de: 

 

Enric Gonzalez, President del grup de treball de Caps de Serveis de l’Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES)

Martí Ballart, Cap Divisió d'Inversions i Patrimoni, Àrea Econòmica, Servei Català de la Salut

Joan Josep Escobar, Cap de la Divisió de Gestió Energètica, Institut Català d'Energia 

Carlos Sisternas, Director de FENIN (Federación Española de Empresas de Tecnología Sanitaria) Catalunya

 

10.20-10.45 h. Ponència d'expert de mèrit: "Tendències en equipaments mèdics", a càrrec de Carlos Gallego, Director del programa Salut / IA, i Director del Sistema imatge mèdica digital, anatomia patològica i Oncologia de precisió de CatSalut. 


10.45-11.45 h. Casos d'estudi: Equipaments. 

 

Presentació i moderació a càrrec de Caterina Vidal, Enginyera biomèdica especialitzada en tecnologia biomèdica, instal·lacions i manteniment d'hospitals, així com en planificació hospitalària.

Anaís González, Innovation and Solutions Architect a General Electric Healthcare.

David González, Responsable d'Enginyeria i Suport a clients d'Esaote España, S.A.U.

Daniel Martin, Marketing Research Analyst- Customer Services de Siemens Healthcare S.L.U

 

11.45-12 h. Torn de preguntes.