L’OBSERVATORI DEL DEGÀ: “ENGINYERS BCN 2023: progressant cap al futur”

14 de març de 2024
Comparteix
Temps de lectura
2' 52"

En l’Observatori del Theknos de març-abril, el degà Miquel Darnés fa un resum del 2023 i tot el que s’ha aconseguit des del Col·legi, així com recorda votar a la propera Junta General. Pots llegir l’article a continuació o a través d’aquest enllaç.

Observatori Theknos 260

ENGINYERS BCN 2023: progressant cap al futur

L’any 2023 ha estat testimoni, com podeu veure en la memòria d’activitats, de l’entusiasme i la dedicació d’ENGINYERS BCN en la consecució de la seva missió de fomentar l’excel·lència en l’enginyeria i impulsar el desenvolupament professional dels seus col·legiats. A través de diverses iniciatives i esdeveniments, el Col·legi ha marcat una sèrie de fites notables. Una de les novetats més destacades va ser la celebració de la “Nit dels Col·legiats i la Professió”, juntament amb l’adopció d’un nou esdeveniment anomenat “Crisi Climàtica i Enginyeria”. Aquesta iniciativa, que pretenem portar fins al 2030, posa de manifest el compromís de la nostra comunitat envers la lluita contra el canvi climàtic i com la enginyeria pot contribuir-hi de manera significativa.

En el marc de l’evolució digital, el Col·legi ha experimentat una transformació destacada amb la renovació del web corporatiu. Aquest canvi ha millorat significativament l’experiència dels usuaris, amb més de 90.000 visites des del seu llançament. Cal destacar la creació d’entorns com “El meu Col·legi” (85.000 visites) i el “Cercador de documentació i coneixement”, amb més de 500 documents per consultar. Així mateix, la Guia de Professionals ha experimentat un augment del 50% en les visites, demostrant la seva utilitat per als col·legiats i la societat. Els serveis habituals del Col·legi han continuat amb eficàcia, amb l’oferta de formació, revisió documental i assessorament. A més a més, el 2023 també va veure l’expansió d’oportunitats noves, com jornades de “networking” i un augment significatiu en l’ús de la Borsa de Treball.

La modernització també ha arribat als serveis amb l’actualització del Tecnovisat, que incorpora funcionalitats noves com el codi QR a la marca d’aigua del control col·legial, entre altres novetats. Més enllà de l’àmbit intern, ENGINYERS BCN ha continuat amb èxit la seva tasca de representació i defensa de la professió en col·laboració amb altres institucions, com la signatura de convenis amb l’associació CIVICAi, buscant sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la participació ètica en el desplegament de la intel·ligència artificial.

Per tot plegat, encarem el 2024 amb una actitud positiva i engrescadora. ENGINYERS BCN ha demostrat una vegada més la seva resiliència i capacitat d’adaptació. Continuem treballant, continuem millorant i continuem ajudant. I agraïm sincerament la dedicació, compromís i passió per l’enginyeria de tots els membres del Col·legi. Junts estem creant un futur més brillant i prometedor per a tothom.

Posar-se al dia

En aquest número podeu llegir l’article fet pel cap dels serveis jurídics del Col·legi, Juan Gracia, en el qual s’explica fil per randa els motius que ens han dut a proposar a la propera Junta General, la modificació parcial dels estatuts. El pas del temps és implacable i actualment hi ha algunes qüestions que cal actualitzar per millorar-les i adaptar-les. Confiem, com sempre, amb la vostra participació per continuar avançant cap al col·legi del futur.

Miquel Darnés

Degà

darnes@ebcn.cat

@miqueldarnes