La METGEC organitza un acte per visualitzar el talent femení a l’enginyeria

12 de juny de 2024
Comparteix
Temps de lectura
1' 21"

La Mesa de les Enginyeries Tècniques i Graus en Enginyeria de Catalunya (METGEC) crea un acte dedicat a les dones enginyeres per parlar dels reptes del present i el futur. L’acte es farà el pròxim 20 de juny al matí al Cosmocaixa, i les inscripcions ja estan obertes.

Tot i que les dones representen el 54% dels estudiants universitaris a l’Estat espanyol, només són una quarta part del total d’enginyers. Per analitzar aquesta desproporció, la Mesa de les Enginyeries Tècniques i Graus en Enginyeria de Catalunya (METGEC) ha organitzat un acte enfocat a identificar les barreres per a les dones en les carreres STEM.

Dona enginyera, parlarà sobre els reptes actuals i futurs que tenen les dones en el món professional de l’enginyeria i les carreres STEM. Es celebrarà el pròxim 20 de juny al Cosmocaixa, de 10 a 14 h, amb un programa ple d’activitats.

L’esdeveniment inclourà les Engineering Talks, converses sobre la formació, professió i futur de les dones en l’enginyeria, així com la presentació del Premi Dona Enginyera, que reconeix l’excel·lència i dedicació femenina en aquest camp. Entre els ponents, hi haurà José Antonio Galdón, president d’INGITE, i Josefina Antonijuan, vicerectora de responsabilitat social i igualtat a la Universitat Politècnica de Catalunya. Inaugurarà l’acte Maria Petit, comunicadora i divulgadora.

Aquest acte reafirma el compromís de la METGEC amb la igualtat de gènere i el suport al talent femení en l’enginyeria, promovent un futur més equitatiu i inclusiu.

Per a més informació i les inscripcions, accedeix al portal de l’acte.