Jornada d’anàlisi de l’incendi forestal al Bages

25 d'abril de 2024
Comparteix
Temps de lectura
1' 33"

L’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Regeneració urbana de la Diputació de Barcelona organitza una jornada tècnica per millorar la resiliència dels municipis a partir de l’anàlisi de casos reals. Enguany, aquesta jornada es dedicarà a l’incendi forestal al Bages i es realitzarà el pròxim 10 de juny.

L’Espai Francesca Bonnemaison (C/Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona) obrirà les seves portes per acollir una jornada dedicada a l’anàlisi de l’Incendi Forestal que va sacsejar la comarca del Bages el 17 de juliol de 2022. Sota el títol Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil: Espai d’experiències, representants dels ajuntaments afectats, juntament amb membres dels cossos operatius d’emergències, seguretat i protecció civil, compartiran les seves experiències i aprenentatges d’aquest esdeveniment catastròfic. Serà el pròxim 10 de juny de les 10.00h a les 14.00h.

Aquesta jornada, organitzada per a personal tècnic i càrrecs polítics en l’àmbit de la protecció civil municipal, té com a objectiu millorar la resiliència dels municipis davant situacions d’emergència a través de l’anàlisi de casos reals. Es pretén fomentar un espai de reflexió pràctic per compartir reptes operatius i bones pràctiques.

Els assistents tindran l’oportunitat d’explorar en detall la gestió de l’emergència durant els primers moments, les estratègies d’intervenció, l’assistència a les persones afectades, així com els esforços de recuperació i la normalització de la vida quotidiana. Es fomentarà la reflexió crítica sobre les accions encetades, les àrees de millora i la promoció de la coordinació operativa a nivell municipal per garantir una resposta eficaç davant d’emergències futures.

Consulta el programa complet. Les inscripcions estan obertes i es poden realitzar a través de: