ENGINYERS BCN amb l’incendi de València

23 de febrer de 2024
Comparteix
Temps de lectura
2' 10"

El Col·legi ha col·laborat amb diversos mitjans per donar la visió dels enginyers sobre l’incendi de València. David Jiménez, cap dels serveis tècnics del Col·legi, ha declarat a La Nit dels Ignorants de Catalunya Ràdio.

L’incendi d’un edifici de catorze plantes a València ha fet que els mitjans s’interessin per les mesures contra incendis. I ENGINYERS BCN està contribuint per donar un punt de vista tècnic.

David Jiménez, cap dels serveis tècnics del Col·legi, ha sortit en diversos mitjans de comunicació per donar la seva opinió tècnica de la situació en representació del col·lectiu. El descobriment de l’estat de l’edifici ha comportat que els periodistes també busquin l’angle de la protecció contra incendis i els materials utilitzats en la construcció.

Catalunya Ràdio

Jiménez va intervenir ahir a La Nit dels Ignorants 3.0 de Catalunya Ràdio arran de la prova pericial de l’enginyera tècnica Esther Puchades, vicesecretaria del Col·legi de València.

La virulència amb la qual s’ha propagat l’incendi ha sigut pel material amb el qual estava recobert aquest edifici“, va explicar Jiménez. “La normativa d’incendis per aquesta mena d’edificis estableix una reacció al foc dels materials en funció de l’alçada que tingui aquest edifici. Un edifici s’ha de sectoritzar per evitar-los“.

Per evitar que el foc s’escampi, l’edifici es divideix en parts per contenir el foc i que no s’estengui: fent construccions que aguantin el foc, i també per façanes, posant franges o elements que evitin aquesta propagació. Jiménez va explicar que aquestes mesures són el que s’anomena com “mesures de protecció passiva“, és a dir, l’edifici ja està construït de manera que s’eviti la propagació del foc.

La normativa

El cap de serveis tècnics va indicar que l’any de construcció de l’edifici és anterior a aquestes normatives, per tant, els elements separadors que es fan avui dia no estaven implementats. “La normativa són els mínims de seguretat que ha de tenir una construcció“, explicava Jiménez. “Sempre s’ha d’anar amb la normativa vigent” va remarcar, “perquè això garanteix un mínim de seguretat” que ajuda a evitar situacions així.

Pots recuperar el programa de La nit dels Ignorants en aquest enllaç.

El Periódico

El Cap de serveis tècnics també va col·laborar amb El Periódico per parlar sobre els materials de construcció i la normativa vigent, responent als dubtes sobre els riscos que es poden tenir en un edifici actual i com evitar-los.

Pots llegir l’article complet en aquest enllaç.