Congrés d’intel·ligència artificial AI & Big Data Barcelona

20 de juliol de 2023
Comparteix
Temps de lectura
3' 35"

L’AI & Big Data Congress és el congrés d’intel·ligència artificial i Big Data en el sector empresarial. Organitzat pel CIDAI i el centre tecnològic Eurecat, en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya, Catalonia.AI, enguany celebrarà la seva 9a edició, els dies 27 i 28 de setembre a l’Auditori AXA Barcelona.  L’esdeveniment, que es planteja en un format únicament presencial, ha obert les inscripcions per assistir i ja ha publicat el programa.

En aquesta edició, analitzarà els límits que la intel·ligència artificial generativa pot tenir des d’una perspectiva tecnològica, ètica i legal. Sobretot, pel que fa a la propietat intel·lectual en la cadena de valor.

El congrés d’intel·ligència artificial, per tant, posarà el seu focus en estratègies d’aplicació de la IA, amb iniciatives d’start-ups i scale-ups en les quals aquestes tecnologies destaquen en els seus models de negoci.

Empreses i generació

El congrés dedicarà l’espai central a presentar iniciatives empresarials destacades. S’hi mostraran diferents casos d’start-ups i scale-ups capdavanteres en l’ús de la intel·ligència artificial. A més, aquestes iniciatives han estat seleccionades pel seu comitè de programa, en el marc de la seva convocatòria anual de participació.

La IA generativa tindrà un paper destacat en el congrés. S’explorarà el seu fonament tecnològic, i es discutirà fins on pot arribar la seva empremta. Segons destaca Joan Mas, director del CIDAI i director de l’Àrea Digital d’EurecatL’aparició de la IA generativa, exemplificada pel famós ChatGPT, ha posat de manera definitiva la IA al centre del debat.

Durant el congrés podreu escoltar veus expertes que donaran la seva visió sobre l’impacte que la generalització d’ús d’eines basades en IA tindrà en l’esfera empresarial i en el món del treball.  Especialment, i posant el focus en la IA generativa, s’analitzaran les seves implicacions de caràcter ètic i regulador. També es comptarà amb una sessió dedicada a l’explicabilitat de la IA. Aquesta és una característica cada vegada més necessària per a la confiabilitat de les aplicacions basades en aquesta tecnologia.

Ponents de referència

Encapçala la ponència inaugural de l’AI & Big Data Congress, la Keynote speaker Inma Martínez, experta internacional en tecnologies digitals i IA i presidenta i membre de diversos consells assessors, entre els quals el Partenariat Global en IA -una agència de l’OECD i el G7-  i la Secretaria d’Estat per a la Digitalització i la Intel·ligència Artificial. La seva ponència analitzarà perquè la IA és rellevant avui en dia. Es consideraran aspectes com la IA responsable; la governança de dades; el futur del treball; la innovació i comercialització de la IA en els negocis i en la indústria.

Durant els dos dies, diversos ponents se succeiran per l’escenari de l’Auditori AXA Barcelona. Presentaran casos d’èxit i experiències en IA, però sobretot debatran i reflexionaran sobre com la irrupció de la IA està canviant molts models de negoci empresarials.

Ciberseguretat

Finalment, l’AI & Big Data també reserva un espai per presentar exemples de la confluència entre la intel·ligència artificial i la ciberseguretat. Aquestes Iniciatives il·lustraran com la IA pot usar-se per millorar la protecció dels actius digitals de les empreses, les institucions i la ciutadania en general, així com la presentació de diversos casos d’ús de naturalesa diversa que mostren una IA cada cop més ubiqua.

Si voleu assistir al congrés d’intel·ligència artificial AI & Big Data Barcelona, teniu les inscripcions en aquest enllaç. El congrés és gratuït, i esdevé un punt de trobada entre professionals, proveïdors i empreses en el camp de l’AI & Big Data.