Benvinguts al nou web! 

29 de maig de 2023
Comparteix
Temps de lectura
3' 46"

ENGINYERS BCN estrena concepte i disseny del web, amb adaptabilitat total a tots els dispositius per poder portar el Col·legi al mòbil. Necessitaràs verificar la clau la primera vegada que accedeixis a l’àrea privada (El meu Col·legi). 

El Col·legi es vesteix de les seves millors gales per donar la benvinguda al nou web. “Més intuïtiu, més serveis, més per a tu”. Així es presenta la transformació digital d’ENGINYERS BCN i és que, entre altres novetats, el nou web és completament responsiu, és a dir, s’adapta a qualsevol dispositiu amb el qual et connectis. Per tant, podreu portar el Col·legi directament al mòbil.

La renovació web, com avançàvem al Theknos, està basada en un canvi de concepte que es fonamenta en quatre potes principals: l’entorn corporatiu, El meu Col·legi, la XARXA e-BCN i l’EBCN TV a la carta.

Entre les principals millores del projecte, destaca el login únic per les diferents plataformes o serveis (amb excepció del Tecnovisat per qüestions d’àmbit legal), que garantirà una navegació més àgil entre les diferents pàgines d’ENGINYERS BCN. L’accés a un sol servei continuarà sent possible, però també es facilitarà el salt entre els diferents entorns disponibles. 

El nou web té també una nova arquitectura. La reestructuració de la informació es basa en el concepte “menys és més” per endreçar les diferents seccions del Col·legi, inclosos els diferents models de butlletins i xarxes socials d’ENGINYERS BCN, que també renoven estil

Passos a seguir

Abans d’explorar el nou web recomanem una sèrie de passos a seguir:

  • Per accedir per primera vegada a la nova àrea privada, anomenada “El meu Col·legi”, el sistema us demanarà verificar la clau d’accés. Podreu mantenir la contrasenya utilitzada fins ara o estrenar una de nova. S’ha de puntualitzar, però, que hi ha una diferència entre el login únic i el login per servei. Al primer s’accedeix des del web principal del Col·legi, i us connectarà de forma simultània a tots els serveis; el segon, que serà el que sortirà a cada servei individual (Tecnovisat, borsa de treball, Tecnoaula, …), només donarà accés a aquell servei en concret, per si no voleu usar el login únic.
  • Si esteu inscrits a la Guia de Professionals, us recomanem que reviseu el perfil per posar-ho al dia. Es podrà afegir foto, incloure una presentació, logotip de l’empresa, un enllaç amb més informació professional; i adjuntar el CV.

La part més visible del Col·legi

El principal canvi que es podrà detectar en el nou projecte web és el del web corporatiu, la carta de presentació d’ENGINYERS BCN. El nou web està estructurat en 6 grans blocs principals que es troben en el menú superior a més de l’accés a l’àrea privada (El meu Col·legi).

L’espai personal dels col·legiats 

El meu Col·legi és l’espai de treball exclusiu per col·legiats. Aquest espai privat inclou l’accés als altres serveis del Col·legi i us permet: 

  • Actualitzar dades. 
  • Accedir a tots els serveis, incloent les inscripcions, el Campus virtual, la Borsa de treball, Tecnovisat i el Cercador de Documentació i Coneixement. 
  • Donar-se d’alta, baixa i modificar el perfil a la Guia de Professionals. 
  • Fer sol·licituds (demanar certificat de col·legiació, duplicats de carnet, el correu electrònic, …). 
  • Sortir del login únic. 

La nova plataforma audiovisual del Col·legi 

La plataforma de vídeo, fins ara Torna-la a Veure, es reinventa. Sota el nom d’EBCN TV a la carta, a més d’oferir un disseny responsiu i més actual, inclou més seccions i més funcionalitats i permet la interacció dels usuaris a través de comentaris moderats, likes i un sistema de xat en les emissions en directe, a més de notícies en format vídeo (videonews).

L’accés a tota la documentació 

El Cercador de Documentació i Coneixement és la gran novetat del web. Aquest espai, obert per a tothom, però amb continguts exclusius per a col·legiats i precol·legiats, recull la documentació relacionada amb el col·legi i la professió. El cercador està estructurat d’una manera unificada i classificat de tal manera que fa més fàcil la navegació.