Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT 2050)
Organitzat per
Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya amb la col·laboració de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).
Objectius
La prospectiva energètica de Catalunya en l’horitzó de l’any 2050 (PROENCAT 2050) és un exercici prospectiu i una eina indispensable per a definir alguns aspectes clau del nou sistema energètic català a llarg termini. Igualment, la PROENCAT 2050 permet valorar adequadament les possibles evolucions futures del sistema energètic català, atenent als seus avantatges i inconvenients, tant des del punt de vista tècnic, com econòmic i mediambiental.
També, la PROENCAT 2050 dóna orientacions i planteja estratègies en base a unes hipòtesis que poden variar (perspectives d’evolució de la tecnologia, evolució econòmica i social,...). Per tant, caldrà revisar-la periòdicament.
La Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 s’ha elaborat atenent 12 principis vertebradors, que són els que alineen el document amb el marc normatiu vigent, determinat per la normativa comunitària, la Llei del Canvi Climàtic i les bases del Pacte Nacional per la Transició Energètica.
Aquests principis són:
- Assolir la neutralitat climàtica al 2050
- Abandonar el model energètic fòssil-nuclear
- Aconseguir la sobirania energètica amb energies renovables
- Minimitzar l’ocupació del territori
- Apoderar ciutadans i empreses i impulsar la transformació social
- Desenvolupar una economia pròspera, moderna, competitiva i circular
- Posar en primer lloc l’eficiència energètica
- No deixar ningú enrere
- Aplicar el principi de neutralitat tecnològica cost-eficient
- Assegurar un subministrament energètic assequible i segur
- Dissenyar un nou sistema elèctric i el seu funcionament
- Apostar decididament per la recerca, desenvolupament i innovació
Programa
En aquesta conferència es donarà a conèixer els diferents escenaris contemplats per la PROENCAT 2050, així com els objectius establerts en eficiència energètica i energies renovables per aconseguir la neutralitat climàtica del cicle energètic a Catalunya i avançar cap a la sobirania energètica.
Impartit per
Joan Esteve, Cap de la Divisió de Planificació Energètica de l'Institut Català d'Energia.
Presentació a càrrec de Marta Morera, Directora de l'Institut Català d'Energia i Miquel Darnés, President del Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.
Observacions
Per a l'assistència a aquesta conferència, els col·legiats teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per:
- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi
Si no podeu assistir us agrairem que anul·leu la vostra inscripció a partir d’aquest enllaç o ho comuniqueu al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)
El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat de les conferències programades. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar la conferència si considera insuficient el nombre d’inscrits.
Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.