Energia Solar Tèrmica

Dates i horaris
18 i 21 de novembre de 2024.
de 16 a 20 h
Tipus
Presencial i videoconferència
Durada
8 hores
Lloc
Espai Antoni Carrillo, 2a planta del Col·legi
Consell de Cent, 365 (Barcelona)
08009
BARCELONA

Objectius

En aquest curs es capacitarà a l'alumne per a comprendre el funcionament d'una instal·lació i els equips; quins serveis i funcions presten els seus components i quina legislació aplicable.

Destinataris

Aquest curs està adreçat a tots els tècnics que desenvolupen la seva activitat professional, o aquells altres que volen iniciar-se en el sector de l'edificació-construcció.

Programa

 • Normativa espanyola d’aplicació. RITE i CTE
 • Càlcul de cobertura en una instal·lació solar tèrmica.
 • Tipus d’instal·lacions solars tèrmiques possibles (aigua calenta sanitària, escalfament de piscines, calefacció, etc).
 • Tipus de captadors solars tèrmics (captador pla, tub de buit, disseny hidràulic meandre, parrilla, etc).
 • Altres elements de les instal·lacions solars tèrmiques (dipòsits acumuladors, grups de bombeig, comptadors d’energia, etc).
 • Tipus d’esquemes hidràulics disponibles (sistema indirecte, etc).
 • Importància del manteniment de les instal·lacions de producció d’energia solar tèrmica.
 • Mètodes pel control del sobreescalfament en les instal·lacions de producció d’energia solar tèrmica (aerotermodisipació, dissipador estàtic, sistemes d’autobuidat DRAIN BACK, etc).
 • Exemples i casos reals.
 • Conclusions i valoracions finals.

Impartit per

 

 

Gaspar Martín, Enginyer Industrial especialitat Termo-mecànica per la UPC (ETSEIT, Universitat Politècnica de Catalunya) i Executive MBA per l'EUNCET Business School (especialització en Màrqueting estratègic).

 Actualment i dins de GROUPE ATLANTIC (multinacional francesa dedicada a la fabricació de productes per al confort tèrmic), exercint la funció de director tècnic per a les filials d'Espanya i Portugal (amb suport a les marques, THERMOR, ACV i YGNIS). President Electe i Responsable de Formació d'ACTECIR (Associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració), membre del Comitè Tècnic de l'Associació de Fabricants FEGECA, Vocal de la Junta Directiva i membre del Comitè Tècnic de l'Associació Solar de la Indústria Tèrmica ASIT. 

Drets d'inscripció

Preu col·legiats (presencial): 100 €
Preu precol·legiats (presencial): 100 €
Preu no col·legiats (presencial): 140 €
Preu col·legiats (en línia): 100 €
Preu precol·legiats (en línia): 100 €
Preu no col·legiats (en línia): 140 €

Els drets d'inscripció per a col·legiats del Consell i de la METGEC serà el preu de col·legiats. Contacta amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a: formacio@ebcn.cat

 

Formes i terminis de pagament dels cursos

 L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

 

 • Targeta de crèdit o dèbit
 • Bizum
 • Carta amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament *:
  • Si ets client de Caixabank, a través de la Linea Oberta de CaixabankNow
  • Si no ets client, des del mateix portal CaixabankNow, a través de l'opció codi CPR i/o emissora

* Si vols saber quins passos has de seguir, fes clic aquí.

Una vegada fet el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic

Observacions

Les sessions  d'aquest curs es realitzaran en directe, seran enregistrades i posteriorment estaran disponibles al campus virtual de Tecnoaula.

 

Per a la realització d’aquest curs de formació, sota la modalitat presencial, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 4 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per: 

- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

 

Formació subvencionada per col·legiats en situació d’atur

El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

*Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

 

Formació bonificada

Aquest curs és pot bonificar per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), que té l'objectiu de donar suport a les empreses millorant les habilitats i capacitats dels seus empleats a través de la formació bonificada.

Contacta amb el Departament de Formació per sol·licitar més informació. Telf. 93 496 14 20 o bé per e-mail a: formacio@ebcn.cat

 

Certificat d’assistència i/o aprofitament

En cada curs es lliura un certificat quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs o d’aprofitament si supera el qüestionari final del curs.

 

Anul·lacions

Per anul·lar la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.