Història del Col·legi
Els orígens del Col·legi es remunten al 1958, any en què va ser fundat el Colegio de Peritos Industriales de Cataluña – Baleares
El 30 de març de 1995, la Junta General Extraordinària del llavors Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya aprovava la segregació de les demarcacions territorials de Girona, Lleida, Manresa, Tarragona i Vilanova i la Geltrú, i el canvi de denominació del Col·legi de Catalunya a Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.
Aquesta realitat es va plasmar al DOGC núm. 2131, de 22 de novembre de 1995, amb la publicació del Decret 293/1995, de 7 de novembre, del Departament de Justícia, aprovatori de la segregació.
Des d’aleshores el Col·legi ha experimentat un ràpid creixement. El 1996 s’inaugurava un nou edifici corporatiu, actual seu d’ENGINYERS BCN, i al 2008 s’ampliaven les instal·lacions amb un local destinat a la formació.
Cronologia
La institució, anomenada aleshores Asociación Nacional de Péritos y Técnicos Industriales de Cataluña y Baleares, abandona el local del carrer Fontanella i es trasllada la seva seu al passeig de Gràcia, número 50.
Neix oficialment el Colegio de Peritos Industriales de Cataluña – Baleares.
El creixent nombre de col·legiats obliga a comprar un segon pis al passeig de Gràcia.
Amb Vicent Illa com a degà, es crea la revista Theknos per substituir Nuevos Horizontes com a publicació oficial del Col·legi.
La Llei de reordenament dels ensenyaments tècnics suposa l’adéu a la denominació de pèrits en favor de la d’enginyers tècnics industrials i amplia les atribucions professionals fins a projectes de 250 cavalls i 45.000 volts.
La demarcació de Balears es deslliga de Catalunya i esdevé Col·legi.
La nova Regulació d’Atribucions Professionals reconeix finalment el ple dret de l’exercici professional en la realització de projectes.
Després d’una crisi institucional, el Col·legi viu gairebé una refundació que acaba amb la segregació de les demarcacions de Girona, Manresa, Lleida, Vilanova i la Geltrú i Tarragona i amb l’elecció d’Antoni Carrillo com a degà.
S’inaugura l’actual seu del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona al carrer Consell de Cent.
Creació de l’Ateneu Industrial i certificació ISO 14001.
Certificació ISO 9001.
Se celebren les primeres eleccions del Col·legi per Internet, una fita a l’Estat espanyol. Joan Ribó és escollit degà.
S’adquireix un nou local de 600 metres quadrats al carrer Bailèn.
Després d’una remodelació integral, s’inaugura el Tecnoespai, el local de la formació del Col·legi.
S’inaugura l’espai de coworking del Col·legi, el Tecnoworking (a Passeig de Gràcia, 50).
El Col·legi canvia el seu nom i passa a ser ENGINYERS BCN.
Se celebren eleccions al Col·legi i Miquel Darnés i Cirera és escollit degà.
Miquel Darnés és proclamat degà després de no haver-se presentat cap candidatura alternativa.
any d
Des de l’any 2009, amb motiu del 50è aniversari, el Col·legi desenvolupava activitats i accions diverses sobre un tema específic en el període d’un any natural.
Pots consultar les temàtiques dels Anys D entre 2009 i 2022 entrant al Cercador de documentació i coneixement.
Consultes les temàtiques dels Anys D →