L’ICAEN presenta el manual ‘Criteris per al màxim aprofitament fotovoltaic de les cobertes dels edificis’

30 de maig de 2023
Comparteix
Temps de lectura
1' 5"

El manual estableix criteris i recomanacions per a les diferents fases de disseny, l’elaboració i execució d’un projecte. Pots consultar la guia al següent enllaç.

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha presentat el manual ‘Criteris per al màxim aprofitament fotovoltaic de les cobertes dels edificis’, una guia tècnica amb recomanacions per optimitzar la instal·lació de sistemes fotovoltaics a les cobertes dels edificis.

Com explica l’ICAEN, l’objectiu d’aquest document és proporcionar a enginyers, projectistes i instal·ladors les eines perquè els nous sistemes fotovoltaics que es dissenyin i s’instal·lin sobre coberta puguin utilitzar la màxima superfície disponible i obtinguin el màxim rendiment energètic. Per tant, volen que aquesta guia sigui “el model comú de prescripcions per a la instal·lació de nous equips en els edificis de la Generalitat i el seu sector públic“.

El manual estableix criteris i recomanacions per a les diferents fases de disseny, l’elaboració i execució d’un projecte, i pretén evolucionar des d’uns principis que prioritzaven aspectes econòmics. També s’aconsella fer servir aquests criteris per plantejar projectes per fases i executar-los esglaonadament, per evitar usos innecessaris de l’espai i limitacions de possibles ampliacions.

Pots consultar la guia a través d’aquest enllaç.