Ja està disponible el Baròmetre Industrial 2023

12 de febrer de 2024
Comparteix
Temps de lectura
1' 47"

Roda de premsa a COGITI Madrid per presentar el baròmetre industrial 2023. // COGITI

La indústria espanyola encara desafiaments estructurals segons l’informe de 2023 fet pel COGITI. El Baròmetre s’ha basat en quasi 3000 enquestats, entre els que es comptaven col·legiats d’ENGINYERS BCN.

El sector industrial espanyol s’enfronta a reptes estructurals segons revela el Baròmetre Industrial 2023 del Consejo General de la Ingeniería Técnica Industrial de España (COGITI). Amb gairebé 3.000 enginyers consultats, el 74% del sector considera que el debilitament de la indústria espanyola és atribuïble a qüestions estructurals, mentre que només el 26% ho veu com una situació conjuntural.

La principal preocupació del sector és la pèrdua de competitivitat de la indústria espanyola, amb més de la meitat dels enquestats assenyalant-la com el principal motiu de la disminució del pes de la indústria en el PIB espanyol. Altres aspectes destacats són la necessitat de generar un teixit industrial manufacturer al voltant del sector energètic i la demanda d’una nova Llei d’Indústria.

Una nova Llei d’Indústria

El president del COGITI, José Antonio Galdón, ha remarcat la importància d’afrontar els problemes estructurals de la indústria en una nova Llei d’Indústria, destacant especialment la necessitat de considerar les zones despoblades com a eixos del desenvolupament industrial per donar suport a la transició energètica i la descarbonització de l’economia.

D’altra banda, el president del Consell General d’Economistes, Valentín Pich, ha alertat sobre la debilitat de la recuperació de la indústria espanyola, assenyalant que els darrers indicadors mostren un cert alentiment en el sector. Pich ha destacat la importància d’aplicar una nova Llei d’Indústria que reculli la situació actual del sector.

Els enginyers consultats també han expressat preocupació per altres qüestions com la necessitat d’adaptació tecnològica i energètica de les empreses per a la descarbonització de la indústria, així com la importància de la ciberseguretat i la sostenibilitat.

Així, el Baròmetre Industrial 2023 destaca la importància d’abordar els reptes estructurals de la indústria espanyola per garantir el seu creixement i competitivitat en el futur.

Pots consultar el Baròmetre Industrial 2023 a través d’aquest enllaç.