ENGINYERS BCN a la primera Taula de l’Esport i de l’Activitat Física

27 d'abril de 2023
Comparteix
Temps de lectura
1' 51"

La Taula ha de servir per reforçar els beneficis de l’esport en la millora de la qualitat de vida i la salut física i mental de les persones. ENGINYERS BCN va estar present per posar en valor el paper dels enginyers en les instal·lacions i equipaments esportius.

Tret de sortida a la Taula de l’Esport i de l’Activitat Física. El 26 de maig es va celebrar la primera reunió de la Taula; un òrgan transversal que reuneix representants dels departaments de la Presidència, Empresa i Treball i Salut amb agents institucionals, socials i econòmics del sector esportiu.

Xavier Urbano, vicesecretari de la Junta de Govern del Col·legi, va participar a la Taula com a representació dels enginyers, per posar en valor el paper que tenen en les instal·lacions i equipaments esportius.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, que ha estat designada com a presidenta de la Taula ha destacat que la iniciativa pretén “reforçar els beneficis de l’esport en la millora de la qualitat de vida i la salut física i mental de les persones”.

Per explicar com funcionarà l’òrgan, Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, proposa la creació de cinc grups de treball que donin resposta a totes les necessitats del sector.

Els 5 grups de treballs proposats que comptaran amb la participació de representats dels diversos àmbits són:

  1. RECERCA. Analitzar i quantificar la situació actual de l’esport i l’activitat física a Catalunya des de totes les vessants implicades.
  2. ECONÒMIC. Estudiar i valorar possibles mesures fiscals i econòmiques aplicables al sector esportiu.
  3. EQUIPAMENTS i SOSTENIBILITAT. Estudiar i valorar possibles mesures que millorin l’eficiència energètica i sostenibilitat dels equipaments i instal·lacions esportius.
  4. COMUNICACIÓ. Estudiar i valorar possibles campanyes comunicatives dirigides a enfortir el sector, incrementar la percepció social de la vinculació de salut i activitat física, i fomentar l’accessibilitat a l’exercici físic i la salut.
  5. MOTOR: Elaborar un recull de propostes i actuacions segmentades per potenciar el sistema esportiu català, amb una línia d’acció consensuada i amb la implicació de tots els agents.