Tecnologies Quàntiques per a Telecomunicacions

Dates i horaris
15, 17, 22 i 24 d’abril de 2024
de 16 a 18 h
Tipus
Videoconferència
Durada
8 hores
Lloc
En línia

Organitzat per

Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació 

Objectius

Descobrir què són les Tecnologies Quàntiques, les aplicacions més importants per a Telecomunicacions i la manera en que ens pot ajudar a solucionar reptes actuals de les Tecnologies de la Informació. De forma pràctica s’il·lustraran amb exemples reals les diferents àrees actuals d’aplicació de les tecnologies quàntiques: comunicacions, ciberseguretat, sensat i computació.

Destinataris

Tota mena de professional interessat en la matèria que vulgui accedir a una formació de caràcter divulgatiu sobre les tecnologies quàntiques.

Programa

1. La revolució de les Tecnologies Quàntiques.
2. Visió general dels seus dominis d'aplicació.
3. Pilars principals de la informació quàntica.
4. Limitacions actuals de la tecnologia.
5. Aplicacions reals i perspectives properes.
6. Futur: Internet Quàntic.

Impartit per

Marc Jofre,  Enginyer de Telecomunicacions i Dr. en Ciències Fotòniques, especialitzat en Tecnologies Quàntiques. Té una àmplia experiència en Comunicacions Quàntiques i les seves aplicacions empresarials des dels seus inicis. Ha impartit cursos i seminaris d’aquesta temàtica tant en l'àmbit Nacional com Internacional. Ha sigut consultor científic per a empreses emergents de base tecnològica desenvolupant productes basats en Tecnologies Quàntiques. Ha publicat diversos articles científics, i ha participat en diversos projectes de Recerca i Innovació Internacionals, especialment en la seva etapa a l’Institut de Ciències Fotòniques. Actualment, és professor en el Departament d’Enginyeria Telemàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Observacions

Per inscriure’s al curs, s’ha d’omplir el formulari que trobareu a la fitxa del curs en el següent enllaç TELECOSCAT.

 

Si sou col·legiats d'ENGINYERS BCN el preu d'inscripció, és, el d'associat/col·legiat. Per a poder aplicar-vos aquest descompte, indiqueu al formulari que sou col·legiats d'ENGINYERS BCN i el vostre número de col·legiat.