Taula Rodona de detecció i alarma d’incendis

Inscripcions
Inscripció tancada
Dates i horaris
19 d'octubre de 2023
De 11 a 13 h.
Tipus
Presencial
Durada
2 hores
Lloc
Sala d'actes del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA

Organitzat per

Organitzat per TECNIFUEGO amb la col·laboració del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. 

Objectius

 

Qualsevol professional del sector de la protecció contra incendis serà capaç d'identificar lacunes i contradiccions en la regulació i normativa aplicable actualment a Espanya. Des de la primera publicació del RIPCI en 1993, el món ha canviat completament.


Hem d'observar l'evolució històrica des de 1993, entendre quins han estat els mecanismes que han permès el desenvolupament i la millora del sector i, si cap,
anticipar els riscos que estan per venir.


Avui el reglament de productes de la construcció està en revisió. Una revisió profunda i que posa en qüestió el consens del mercat per a la comercialització dels productes dins d'aquest àmbit. A causa d'això, el desenvolupament normatiu es troba completament bloquejat i els criteris del futur reglament generen dubtes quant al manteniment dels estàndards de rendiment i qualitat per a aquests productes. El canvi en les regles de joc sembla no limitar-se al reglament europeu, també pot produir-se un contagi en la reglamentació local.


Posar en valor quin ha estat l'aportació de les regles i normes prescriptives en la qualitat dels projectes, instal·lacions i manteniment no està de més.
D'altra banda, aquests mateixos canvis reguladors darrere de sistemes més eficients, amb menor consum energètic i menor impacte ambiental, transformaran
activitats que, en el nostre cas, ja precisaven una modernització. Debatre sobre els beneficis, però també sobre els riscos se'ns antulla important i necessari (formació, connectivitat i serveis remots, gestió de l'emergència, eficàcia i rendiment dels sistemes al llarg de la seva vida útil, importància de la informació, proactivitat). Com ha de ser el manteniment en els sistemes del segle XXI, reactivitat o proactivitat?


Podem accedir a sistemes més precisos i amb millors prestacions, però amb usuaris menys capacitats per a comprendre el risc o , simplement, són cada vegada més les instal·lacions desateses. La incorporació des d'interfícies universals per als serveis d'emergència són una qüestió cada vegada més debatuda. Deurien els serveis d'emergència reconèixer fàcilment l'estat d'inspecció del sistema? haurien de disposar de tota la informació sobre les possibles ubicacions de les zones afectades i les seves rutes d'accés? haurien de disposar d'un dispositiu universal per al control de funcions específiques segons l'evolució de l'emergència?

Programa

 

11 h. Benvinguda a càrrec:

 

11.15 h. Presentació

 

10.30 h. Taula rodona:_________ Moderat per ___________. Ponents:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

12.30 h. Debat / col·loqui entre ponents i assistents.

 

13 h. Conclusions

 

13.30 h. Conclusions.

Observacions

Consulta més informació i formalitza la teva inscripció clicant aquí.