Postgrau en implantació i gestió de la indústria 4.0

Inscripcions
Inscripció tancada
Dates i horaris
Dimarts i dijous de 17 a 20 h.
Tipus
Presencial i videoconferència
Durada
222 hores lectives
Lloc
Aula 1, 3a planta del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA

Organitzat per

Aquest Postgrau, amb doble titulació oficial, s'ha organitzat pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i Universitat de Lleida (UdL).

 

Amb la col·laboració:

 

 

Amb la participació: 

Omron logo
       

 

 

 

Objectius

Proporcionar a les persones participants una visió global i pràctica, ajustada a la realitat, dels coneixements necessaris per a entendre les noves tecnologies que envolten la indústria 4.0, el seu impacte en les noves formes de treballar, els productes, serveis i els models de negoci.

 

Aconseguir que els participants identifiquin les necessitats de la seva empresa, les solucions per a elles i les oportunitats que aporten aquestes tecnologies.


Aportar una visió del potencial que suposen les dades en la gestió de l’empresa, tant en la presa de decisions estratègiques, com en la gestió diària.


En últim lloc, es dotarà dels coneixements necessaris per tal de gestionar les persones durant el canvi que comporta la implantació d'aquestes tecnologies.

Destinataris

Enginyers o responsables de departament, personal tècnic, càrrecs directius i altres perfils que estiguin interessats en l’aplicació de les noves tecnologies per millorar la productivitat i competitivitat de les empreses de qualsevol sector i mida.

Programa

Introducció: 

 • La transformació digital i la indústria 4.0. Diferència entre eines i solucions. 
 • Procés de diagnosi i pla de transformació
 • Implantació del pla estratègic/Projectes
 • Impacte en els recursos humans i Soft Skills

 

Tecnologies de la Indústria 4.0: 

 • Sistemes de transformació digital
 • Cloud, xarxa i connectivitat de dades
 • Connectivitat/IoT
 • Automatització intel·ligent
 • Instrumentació intel·ligent
 • Robòtica/Robòtica col·laborativa/mobilitat (conducció autònoma)
 • Mòdul digital/digital twin
 • Realitat virtual/augmentada i mixta. Assistència remota
 • Quàntica/fotònica
 • Escanejat 3D
 • Impressió additiva
 • Small data i big data
 • Ciberseguretat i Blockchain
 • Intel·ligència artificial
 • Impacte en les organitzacions i canvi del model de negoci

 

Sessió informativa programada pel dia 5 de setembre a les 18 h. Pots inscriure't clicant aquí

Impartit per

Coordinació:

Josep Centelles, Vicepresident Comissió d'Enginyers d'Empresa d'ENGINYERS BCN. Director Industrial. Consultor. Co-Owner & Cmmercial. Manager at LANCER DIGITAL. Owner at ALCEEL Industrial Solutions. Assessor Acreditat ACCIÓ en Operacions, Organització i Indústria 4.0.

Lluís Martín, President Comissió Tècnica de l'Enginyeria d'ENGINYERS BCN. Consultor estrategic i transformació digital. 

Grau Baquero, Enginyer Industrial per la Universitat de Girona. Doctorat en Enginyeria a la Universitat Politècnica de Catalunya, Actualment professor agregat a la Universitat de Lleida impartint assignatures de l'àmbit mecànic i d'automatització industrial. 

 

Equip docent: 

Lluís Gómez, Director de Tecnología y Calidad

Ivan Mor, Enginyer en OMRON Industrial Automation Europe

Josep Ma Serra, Robotics Director en STÄUBLI Española SAU

Joaquim Beltran, Especialista en simulació de processos a Avantsim

Jordi Ricart, Responsable de Digitalització i Recerca - Centre Tecnològic LEITAT

Antonio Sánchez, CEO d’AsorCAD engineering

Maria Aguado, Executive coach / HR consultant / Head-hunter, RRHH i soft skills

David Puiggròs, Acadèmica UDL: Professor Associat

Pere Roset, Gerent d'AUMENTA SOLUTIONS

Drets d'inscripció

Preu col·legiats (presencial): 1950 €
Preu precol·legiats (presencial): 1950 €
Preu no col·legiats (presencial): 2750 €
Preu col·legiats (en línia): 1950 €
Preu precol·legiats (en línia): 1950 €
Preu no col·legiats (en línia): 2750 €

Els drets d'inscripció per a col·legiats del Consell i de la METGEC serà el preu de col·legiats. Contacta amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a: formacio@ebcn.cat

 

Formes i terminis de pagament dels cursos

 L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

 

 • Targeta de crèdit o dèbit
 • Bizum
 • Carta amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament *:
  • Si ets client de Caixabank, a través de la Linea Oberta de CaixabankNow
  • Si no ets client, des del mateix portal CaixabankNow, a través de l'opció codi CPR i/o emissora

* Si vols saber quins passos has de seguir, fes clic aquí.

Una vegada fet el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic

 

Condicions especials de finançament per a col·legiats i col·legiades d’ENGINYERS BCN

 

Els col·legiats/des d’ENGINYERS BCN podran finançar l’import del Postgrau en implantació i gestió de la Indústria 4.0 en 6 mensualitats, sense interessos, de les que se’n desprèn una  quota de 325 €/mes.

 

Els col·legiats/des que desitgin realitzar el pagament del Postgrau sencer d’inici, gaudiran d’un 10% de descompte en el preu d’inscripció.

 

Contacteu amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a: formacio@ebcn.cat

Documentació

Titulació: 

Finalitzat el Postgrau i superada l'avaluació, l'alumne rebrà Diploma amb doble titulació* pròpia: Diploma de Postgrau expedit per la Universitat de Lleida (UdL) i Diploma de Postgrau expedit pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN).

 

* Per obtenir la doble titulació és necessari tenir una titulació universitària. 

Observacions

Durada del postgrau i calendari previst de les sessions programades: 

El curs és d'una durada de 222 hores, de les quals 171 seran presencials/videoconferència i la resta seran complementades amb visites tècniques i treball final de projecte.

 

Metodologia:  

Teòric - pràctica: combinada amb la part teòrica, necessària per entendre els conceptes, es mostraran casos pràctics que inclouen exercicis a l'aula manipulant: sensòrica, robots, dispositius AR/VR o escàners 3D, entre d'altres. També es realitzaran visites a fàbriques, centres tecnològics i instal·lacions de fabricants de primer ordre. El personal docent és personal professional en actiu i que pot transmetre la realitat que troben a les empreses a l'hora d'implementar les noves tecnologies. Es facilitarà que els participants puguin exposar les seves necessitats, abordar les seves inquietuds professionals o exposar casos reals.  El programa finalitza amb la realització d'un treball de fi de postgrau que cada participant realitzarà a partir d'un cas real.
 

Criteris d'avaluació:

És condició necessària per a superar el postgrau l'assistència a un 80% de les classes i assistència a les visites tècniques i presentació del projecte final de Postgrau. 

 
Campus virtual

Els estudiants d'aquest postgrau tindran accés al campus Tecnoaula, plataforma eficaç de treball i comunicació entre estudiants, el professorat i la coordinació del Postgrau, en el que s'incorporarà la documentació de cada sessió abans de la seva realització, es desenvoluparan les consultes als professors, s'incentivaran fòrums de debat, entre d'altres fets.

 

Per a la realització d’aquest postgrau de formació, sota la modalitat presencial, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 86 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per: 

 

- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

 

Formació subvencionada per col·legiats en situació d’atur

El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

 

Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

*Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

 

 

Anul·lacions

Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

 

Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

 

Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.