Jornada sobre equips a pressió 2023

Dates i horaris
20 de juny de 2023
De 9 a 13 h.
Tipus
Presencial
Durada
4 hores
Lloc
Sala d'actes del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA

Organitzat per

 

Gremi de Caldereria amb la col·laboració del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona - Enginyers BCN.

Objectius

 

Els equips a pressió estan a tota mena d'indústries i són elements estratègics per a la producció. Com a resultat de la seva potencial perillositat, la seva fabricació, instal·lació i us estan profusament regulats per directives, reglaments i normes.

 

Cal doncs que els agents del sector actualitzem els nostres coneixements, experiències i agendes. És amb aquest objectiu que el Gremi de Caldereria i Enginyers BCN han organitzat aquesta jornada, amb un programa que proposa 6 mirades expertes sobre diferents aspectes dels equips a pressió, al mateix temps que es possibiliten contactes i coneixences entre usuaris, fabricants, organismes de control, enginyeries i autoritats, en un esdeveniment presencial.

Programa

 

9 h. Acreditacions

 

9.15 h. Benvinguda ipresentqació a càrrec dels representants del Gremi de Caldederia i Enginyers BCN.

 

9.30 h. Qualificació de persones: soldadors, operadors d'assaigs no destructius. Noves regles de funcionament dels Organismes notificats i la seva influència en els fabricants. Vicente Pedrosa, Responsable Departament d'Inspecció Reglamentària en SCI CONTROL & INSPECCIÓ.

 

9. 55 h. Reglament d'Equips a Pressió, articles 7 i 8: Reparacions i Modificacions d'equips i d'instal·lacions. Andreu Gallardo, Responsable de Producte Reglamentari a Grup SGS España.

 

10.20 h. Vàlvules de seguretat.Óscar Marín, Responsable Div. INDÚSTRIA | Market Manager, aCOMEVAL VALVE SYSTEMS, S.L. i CIA., Soc. Comanditària.

 

10.45 h. Coffee break

 

11.25 h. Disseny d'equips a pressió per anàlisi (elements finits). Josep Maria Perdigó i Raul Villalba,  Enginyers en PERDIGÓ ENGINEERING SL.

 

11.50 h. Brexit: Marcat UKCA versus Marcatge CE. Possibilitat d'utilitzar el CE temporalment. Regles del marcat UCKA: organismes que intervenen, normes, etc. Carlos Javier Gaudes, Director Tècnic BSI-01 Àrea Mecànica, en TÜV Rheinland Ibèrica ICT, S.A.


12.15 h. Monitoratge i Avaluació de la integritat d'equips sotmesos a pressió mitjançant la tècnica d'Emissió Acústica. Casos en què pot substituir a la prova hidràulica. José Manuel Esteban, Director de negoci reglamentari en EUROCONTROL.

 

12.40 h. Torn obert de preguntes.

 

13 h. Finalització de la jornada. 

 

Observacions

Inscripcions en aquest enllaç.