1.-Introducció. Regulació dels serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvaments a Catalunya.
2.- La Llei de prevenció i seguretat en cas d’incendi a les activitats, establiment, edificis i infraestructures.
3.- Interpretació de plànols.
4.- Construcció i estructures edificatòries. Tipus d’estructures segons els elements i els materials que les formen exercici de construcció i estructures edificatòries.
5.- Hidràulica bàsica. Exercici de revisió de conceptes hidràulica.
6.- Conceptes bàsics de fisico-química. Teoria del foc. Les reaccions de combustió. Les explosions. Tipus de foc.
7.- El risc d’incendi. Concepte de càrrega de foc i mètodes de càlcul. Nivell de risc intrínsec d’incendi. Exercici d’aplicació de les fórmules de càlcul de la càrrega de foc.
8.- Conceptes de reacció i resistència al foc dels materials constructius, decoratius i de mobiliari. Classificació de la reacció i resistència al foc. Certificats d’assaigs de reacció i resistència al foc. Marcatge CE dels productes de la construcció: Normativa de referència. Exercici d’aplicació d’anàlisi de certificats.
9.- Protecció passiva. Protecció estructural i sectorització. Intumescències. Panells resistents al foc. Morters. Exercicis d’aplicació: realització de càlculs segons els annexos B, C, D, E i F del CTE DB SI.
10.- Protecció activa: RIPCI. Identificació, components i funcionament. Condicions d’ús i manteniment. Exercici d’aplicació de protecció activa: detecció / BIEs / hidrants. Protecció activa: abastament d’aigua i sistemes de ruixadors automàtics d’aigua. Exercici d’aplicació protecció activa: instal·lació de ruixadors d’aigua.
11.- Ventilació. Control i evacuació de fums. Exercici d’aplicació de sistemes de control de fums i temperatura.
12.- Senyalització de les vies d’evacuació i dels equips manuals de protecció. Enllumenat d’emergència
13.- Llei d’Ordenació de l’edificació. Els procediments administratius en l’edificació. Els agents de l’edificació. Funcions i responsabilitats.
14.- Les reglamentacions de seguretat en cas d’incendi anteriors al CTE. Períodes de vigència.
15.- El Codi Tècnic de l’Edificació: DB SI i DB SUA. Exercici d’aplicació del CTE.
16.- El Reglament de Seguretat contra incendis en els establiments industrials. Exercici d’aplicació del RSCIEI.
17.- L’Ordenança reguladora de les condicions de protecció contra incendis de l’Ajuntament de Barcelona.
18.- Guies, documents i instruccions tècniques en matèria de prevenció d’incendis publicades o reconegudes per l’Administració.
El curs és d’una durada de 96 hores, de les quals 51 seran presencials i la resta seran complementades amb casos pràctics i lectures (51 hores presencials i 45 hores no presencials).